Beweegprogramma Leudal

Vergroot afbeelding

Eind mei/begin juni start er een 10-weeks beweegprogramma in Heythuysen voor mensen (v.a. +/- 50 jaar) die het lastig vinden om bij het bestaande beweegaanbod aan te sluiten. Dit kan verschillende redenen hebben, denk aan een gebrek aan financiële situatie middelen of zelfvertrouwen, een beperking, geen juist aanbod in de buurt etc. Het beweegprogramma is ook bedoeld voor doven, slechthorenden en andere geïnteresseerde gebaarvaardige mensen. Als het de wens is om een tolk in te zetten, moet deze echter zelf worden geregeld.

Er zal een groep starten op maandagavond van 18:30-19:30 en een groep op woensdagmiddag van 13:00-14:00 (o.v.b. van voldoende aanmeldingen). Per groep kunnen er maximaal 10 personen deelnemen. Tijdens het gezamenlijke beweegmoment kan iedereen op zijn/haar eigen manier en niveau deelnemen. We beginnen met een warming-up waarna een circuittraining volgt. We richten ons hier o.a. op kracht, balans, uithoudingsvermogen en coördinatie. Hierna zal er een beweegspel gespeeld worden en we sluiten af met rek- en strekoefeningen. Deelnamen aan dit programma is gratis.

Voorafgaand aan het programma vult men het web van Positieve Gezondheid in. Vlak voor het gezamenlijk beweegmoment, vlak erna en de dag erna beantwoorden de deelnemers elke week een paar vragen, zodat er bekeken kan worden wat het beweegmoment met de deelnemers doet. Ook ontvangt men een werkboek en wekelijkse beweegoefeningen voor thuis. Na afloop van het programma worden de deelnemers door de beweegmakelaar begeleid naar passend en bestaand beweegaanbod, zodat er ook na dit beweegprogramma structureel wordt bewogen.

Dit bericht wordt automatisch verwijdert op woensdag 15 juni 2022

Geplaatst in Prikbord.