Voorgaande activeiten

Activiteiten die tot nu toe zijn ondernomen :

December 2016: gebarenrestaurant in Sittard, met 30 deelnemers.

December 2017: gebarenrestaurant in “ aan de Meule” in Beek, deze avond was zeer geslaagd, met wel 90 deelnemers. Een mooi weerzien voor sommigen, maar ook nieuwe mensen leren kennen.

Maart 2018: Handboogschieten bij de handboog schietvereniging H.B.S. Wilhelmina. Er komt heel wat kijken bij deze sport, maar er werd ons met veel plezier getoond hoe je het beste in de roos kunt schieten.

Juni 2018: Geocaching, het zoeken naar de cache met behulp van coördinaten. Een uitdagende wandeling en ook heel gezellig.

September 2018: Bezoek aan Kasteelpark Born. Dieren bekijken, maar ook via de microscoop de kleinste waterdiertjes bestuderen. Prachtig weer, leerzaam en ook weer veel nieuwe mensen leren kennen.

Oktober 2018: Creatieve middag georganiseerd bij scouting Don Bosco in Sittard. Een gezellige middag waar jong en oud met elkaar in contact komt. Er werd geverfd en geknutseld onder het genot van koffie met iets lekkers.

December 2018: Gebarenrestaurant in “Stadbroekermolen” in Sittard. Een prachtige locatie, iedereen chique en eten bij kaarslicht met 120 deelnemers. Ultieme kerstsfeer!

Maart 2019: Bowlen bij bowlingcenter Nederweert. Onder begeleiding en uitleg van vereniging …… konden we de kneepjes en technieken uitproberen om zo veel mogelijk strikes te gooien, wat een uitdaging!

Juni 2019: Picknick in de weide van het echtpaar Schut aan de Dikkebuiksweg in Elkenrade. Heel mooi weer in een heuvelachtige omgeving waar je rustig van het natuurschoon kunt genieten.

September 2019: Sportdag bij het gebouw van Stichting Scouting Sint Joris Maasniel. Een uitdagende middag met veel activiteiten zoals een bootcamp met Robin Frings, archery tag, een hindernisbaan en sjorren. Zoveel plezier en afwisseling op een middag!

December 2019: Gebarenrestaurant in Kasteeltje Hattem te Roermond. Wederom een geweldige kerstsfeer zorgde voor een avond vol gezelligheid, lekker eten en samenzijn. Op deze avond was L1 aanwezig, om het gebarenrestaurant wat meer op de kaart te zetten. Eveneens werd er een cheque met een mooi bedrag uitgereikt van de Stichting Alpe du Genhout, die deze met een fietstocht bij elkaar heeft gebracht voor het goede doel: Stichting Limburg Hoort Zo!

Maart 2020: Kienmiddag in Echt met echt fantastische prijzen!! Het was spannend tot de laatste draai aan het rad.

Na deze activiteit werden wij door de corona maatregelen beperkt tot online activiteiten. Deze hebben wij dan ook gedaan in de vorm van een middag bakken met Cas en een spellenmiddag, aansluitend gezellig bijpraten, want corona heeft natuurlijk ook voor de deelnemers van de activiteiten van  LimburgHoortZo! enorme sociale gevolgen gehad.

Alle activiteiten worden ondersteund door schrijf- en gebarentolken. Een impressie van deze activiteiten is te vinden via onze Facebook pagina.

 

Maart 2022: Bierproeverij in de Gulpener Bierbrouwerij.
Een interessante start met een verhaal over de geschiedenis van de brouwerij, maar ook een blik in de toekomst.
Er was heel veel te zien en te leren; van het brouwproces naar het bottelen en exporteren van de bieren.
Als afsluiting een proeverij in spelvorm; de persoon die de meeste smaken goed had geraden, heeft een waar certificaat ontvangen.
Juni 2022: Stormbanendag, met aansluitend barbeque.
We kijken heel tevreden terug op deze geslaagde middag, een samenwerkingsactiviteit met SH jong en Zo Hoort Het.
Een  weerzien voor velen, maar ook werden er veel nieuwe contacten gelegd.
Het weer werkte geweldig mee,  er werden spellen gespeeld, geklommen en gegleden dat het een lieve lust was.
Een lekkere barbeque en een heel gezellige sfeer!
Oktober 2022: Handboogschieten bij schietvereniging.
Voor de tweede keer sinds wij onze activiteiten organiseren zijn we gaan handboogschieten bij handboogschietvereniging H.B.S. Wilhelmina in Ospel.
Wederom supergezellig en leuk om deze activiteit te ondernemen met onze stichting.
Jong en een beetje ouder, het was ontzettend leuk om bij te praten, al dan niet met behulp van schrijf- of gebarentolk.
De vrijwilligers van de schietvereniging hebben veel moeite gedaan om de deelnemers te begeleiden in het spel en de techniek, waarvoor onze dank.